Polityka Prywatności

Polityka Prywatności  

 

Firma WĘC-Twój Jubiler Grzegorz Węc i Artur Węc zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego klienta i użytkownika serwisuWĘC-Twój Jubiler obowiązuje aktualna Polityka Prywatności znajdująca się na stroniel

http://www.wec.com.pl/Polityka-Prywatnosci-cterms-pol-12.html

Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawową zasadę: WĘC-Twój Jubiler nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów/użytkowników swoich serwisów.

 

 

Dane Osobowe

Administratorem państwa danych osobowych jest firma WĘC-Twój Jubiler S.C. Grzegorz Węc, Artur Adam Węc z siedzibą w Krakowie kodz pocztowy 30-868, ul. Kurczaba 3.


W czasie korzystania z serwisu WĘC-Twój Jubiler możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza lub w inny sposób.

 

Dane, o które będziesz proszony, to w większości przypadków imię i adres e-mail. W przypadku formularzy zamówień będziesz proszony o podanie pełnych danych osobowych.

Wymagamy tylko tych danych, które są niezbędne do działania serwisu i realizacji zleceń składanych przez klientów/użytkowników. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, której te dane dotyczyły.

 

 

Ochrona Danych Osobowych

 

Wszelkie dane osobowe uzyskane w trakcie działalności sklepu są poufne. W żadnym wypadku ani w żadnej formie nie będą ujawniane innym osobom ani innym podmiotom zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. "O ochronie danych osobowych".

Zgodnie z tą ustawą Klienci mają prawo do wglądu w swoje dane, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestaniu ich wykorzystywania.

Baza klientów i użytkowników serwisu jest zarejestrowana w GIODO pod numerem księgi: 078929.

Dane osobowe są przechowywane w bezpiecznej części serwera WĘC-Twój Jubiler.

 

 

Bezpieczeństwo

 

Formularze zamówień, które wymagają podania pełnych danych adresowych, są umieszczone w bezpiecznym obszarze serwisu i łączenie się z nimi odbywa się z użyciem bezpiecznego połączenia (SSL) szyfrowanego kluczem 128 bitowym. Identyfikacja serwera jest możliwa dzięki certyfikatowi serwera.

 

Subskrypcja newslettera, oraz bezpłatnych kursów.

 

Zaprenumerowanie newslettera oraz korzystanie z bezpłatnych kursów należących do WĘC-Twój Jubiler wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego imienia i adresu e-mail. Pola te są obowiązkowe.

 

Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej. Adres e-mail jest niezbędny do tego, aby można było wysłać użytkownikowi newsletter lub kolejną lekcję kursu. Imię pozwala spersonifikować wiadomości.

 

W każdej chwili istnieje możliwość wypisania się z newslettera lub bezpłatnych kursów. Mozna to zrobić klikajac na link "wypisania się", który znajduje się w każdym newsletterze, lub przesyłając do nas email z adresu z którego klient chce się wypisać, z poleceniem wypisania adresu z newslettera. 

 

 

Składanie zamówień w sklepie internetowym

 

Zamawianie produktów oferowanych przez WĘC-Twój Jubiler wymaga podania w odpowiednim formularzu pełniejszych danych adresowych. Pola obowiązkowe są oznaczone.

 

W przypadku płatności za pomocą karty kredytowej lub szybkich przelewów obsługę przejmuje wybrany przez klienta system płatnosci. Formularze systemu PayU.pl są umieszczone na ich serwerze i szyfrowane odpowiednimi technologiami.

 

Podczas wyboru płatności „mBank Raty” obsługa płatności jest przekazywana na strony firmy „mBank Raty”, która odpowiednio zabezpiecza i szyfruje dane osobowe Klienta.

 

Prywatność i bezpieczeństwo danych

 

W celu realizacji umowy sklep internetowy może udostępniać zebrane od Państwa dane do następujacych podmiotów: operatorzy bsługujący płatności, firmy kurierskie, firmy obsługujace reklamacje. W takich przypadkach ilość przekazywanych informacji jest ograniczana do niezbędnego minimum.

 

Ponadto, podane przez Państwa informacje mogą zostać udostepnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagaja tego obowiazujące przepisy prawa. 

 

Jawne Dane Osobowe

 

Dane osobowe podane na serwisie WĘC-Twój Jubiler przy okazji wysyłania komentarzy do produktów, odpowiedzi na forum, blogu itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane.  Klient/użytkownik serwisu wpisując tam swoje dane zgadza się z publikacją ich na stronie.

 

 

Cookies (Ciasteczka)

 

Niektóre obszary serwisu WĘC-Twój Jubiler mogą wykorzystywać cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umożliwienia przeprowadzenia danej operacji.

 

Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika i jego danych.

Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku.

 

 

Polityka Cookies firmy WĘC

  

I. Definicje

 

1.    Administrator - Firma WĘC-Twój Jubiler Grzegorz Węc i Artur Węc, ul. Kurczaba 3, 30-868 Kraków.

2. Cookies - oznacza dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze stron internetowych Serwisu.

3.    Cookies Administratora - oznacza Cookies zamieszczane przez Administratora, związane ze świadczeniem usług droga elektroniczną przez Administratora za pośrednictwem Serwisu.

4.    Cookies Zewnętrzne - oznacza Cookies zamieszczane przez partnerów Administratora, za pośrednictwem strony internetowej Serwisu.

5.    Serwis - oznacza stronę internetową lub aplikację, pod którą Administrator prowadzi serwis internetowy, działający w domenach wec.com.pl, diamant-wec.com, diamonds-wec.eu, diamant-wec.de

5.    Urządzenie - oznacza elektroniczne urządzenie za pośrednictwem, którego Użytkownik uzyskuje dostęp do Serwisu.

6.    Użytkownik - oznacza  podmiot, na rzecz którego zgodnie z Regulaminem i przepisami prawa mogą być świadczone usługi drogą elektroniczną lub z którym zawarta może być Umowa o świadczenie usług drogą elektroniczną.

 

II. Rodzaje wykorzystywanych Cookies

 

1.    Stosowane przez Administratora Cookies są bezpieczne dla Urządzenia Użytkownika. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do Urządzeń Użytkowników wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Pliki te pozwalają zidentyfikować oprogramowanie wykorzystywane przez Użytkownika i dostosować Serwis indywidualnie każdemu Użytkownikowi. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny z której pochodzą, czas przechowywania ich na Urządzeniu oraz przypisaną wartość.

 

2.    Administrator wykorzystuje dwa typy plików cookies:

a.    Cookies sesyjne: są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci Urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.

b.    Cookies trwałe: są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu ich skasowania. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie Urządzenia nie powoduje ich usunięcia z Urządzenia Użytkownika. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.

3.    Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do swojego Urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

 

III. Cele w jakich wykorzystywane są Cookies

 

1.    Administrator wykorzystuje Cookies Własne w następujących celach:

 

a.    Konfiguracji serwisu

I)      dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu.

II)     rozpoznania urządzenia Użytkownika Serwisu oraz jego lokalizację i odpowiednio wyświetlenia strony internetowej, dostosowanej do jego indywidualnych potrzeb;

III)    zapamiętania ustawień wybranych przez Użytkownika i personalizacji interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik,

IV)   zapamiętania historii odwiedzonych stron w serwisie w celu rekomendacji treści,

V)    rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp...

b.    Uwierzyteniania użytkownika w serwisie i zapewnienia sesji użytkownika w serwisie

I)      utrzymania sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

II)     poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w szczególności weryfikację autentyczności sesji przeglądarki.

III)    optymalizacji i zwiększenia wydajności usług świadczonych przez Administratora.

 

c.    Realizacji procesów niezbędnych dla pełnej funkcjonalności stron internetowych

I)      dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

II)     poprawnej obsługi programu partnerskiego, umożliwiając w szczególności weryfikację źródeł przekierowań Użytkowników na strony internetowe Serwisu.

d.    Zapamiętania lokalizacji użytkownika

I)      poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w szczególności dostosowanie dostarczanych informacji do Użytkownika z uwzględnieniem jego lokalizacji.

e.    Analiz i badań oraz audytu oglądalności

I)      tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych Serwisu, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

f.     Zapewnienia bezpieczeństwa i niezawodności serwisu

 

2.     Administrator usługi wykorzystuje Cookies Zewnętrzne w następujących celach:

 

a.     prezentowania treści multimedialnych na stronach internetowych Serwisu, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego:

I)      www.vimeo.com [administator cookies: Vimeo, LLC. z siedzibą w USA]

II)     www.youtube.com [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

 

b.    zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych:

I)      Google Analytics [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

 

 

c.     wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji serwisu za pomocą serwisów społecznościowych:

I)      plus.google.com  [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

II)     Facebook.com  [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii]

III)    nk.pl  [administrator cookies: Nasza Klasa Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu]

 

d.    prezentowania opinii na stronach internetowych Serwisu, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego:

I)      opineo.pl [administrator cookies: Opineo Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu]

II)     ceneo.pl [administrator Grupa Allegro sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu]

 

e.     wykorzystania funkcji w celu ułatwienia komunikacji za pośrednictwem strony internetowej Serwisu, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego:

I)      skype.com [administrator cookies: Microsoft Corporation z siedzibą w USA]

II) gadugadu [administrator cookies: GG Network Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie]

 

IV. Możliwości określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez Cookies

 

1. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

2. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

3. Ograniczenie stosowania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.

 

  • twitter
  • sledzik
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel